Generalistische Basis GGZ 2019 


Vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeringswet worden 5 tot 12 sessies vergoed. U ontvangt een nota aan het einde van het hele traject, die u binnen 30 dagen dient te betalen en die u zelf bij uw ziektekostenverzekeraar kunt indienen.

Specialistische GGZ 2019  

SGGZ of Psychotherapie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeringswet. U ontvangt geen nota van het IOPC, de behandeling wordt rechtstreeks vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Naast de consulten wordt ook de verplichte indicatiestelling voor het aanvragen van de DBC door het IOPC bij de ziektekostenverzekering in rekening gebracht.

Eigen risco 2019

Zowel voor Basis GGZ als de Specialistische GGZ geldt een wettelijk verplicht eigen risico van € 385,- per persoon.
Het eigen risico betaalt u direct aan uw ziektekostenverzekeraar, mits u reeds voor eerdere zorg heeft betaald. Voor kinderen en jeugdigen geldt geen eigen risico. 

Kinderen en jeugdigen 2019
 
Behandelingen voor kinderen en jeugdigen vergoed door de gemeente waar de client woonachtig is. Met de volgende gemeenten heeft het IOPC een zorgcontract: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Meern, Eemnes, Leidsche Rijn, Leusden, Nijkerk, Soest, Utrecht, Vleuten en Woudenberg.
 

Zelfbetalende clienten 2019

Het tarief voor zelfbetalende clienten is afhankelijk van de behandelaar. Informeert u bij de secretaresse van het IOPC, dagelijks te bereiken van 09.00-14.00 uur. Zelfbetalende clienten ontvangen een nota aan het eind van de maand.

Supervisie

Voor supervisie geldt een tarief van € 130.- per 60 minuten.

Groepssupervisie (2 of 3 personen)

Voor groepssupervisie geldt een tarief van € 200,- per 90 minuten.

Afspraak annuleren

Bij verhindering van uw gemaakte afspraak wordt u verzocht dit zo spoedig mogelijk door te geven aan de secretaresse van het IOPC, dagelijks te bereiken van 09.00-14.00 uur. U kunt ook het antwoordapparaat inspreken of een e-mail sturen.

Annuleert u korter dan 48 uur (2 werkdagen) voor het tijdstip van de afspraak dan zijn wij genoodzaakt € 50.- euro in rekening te brengen. De ziektekostenverzekeraar vergoedt deze “no show” namelijk niet.